مقالات آموزشی های کارت

همه چیز در مورد NFC

همه چیز در مورد ان اف سی

همه چیز در مورد NFC احتمالاً به هنگام مشاهده مشخصات گوشی‌ها به‌خصوص گوشی‌های میان‌رده یا پرچمدار نام ماژول NFC را به کرات دیده باشید. امروزه اکثر تلفن‌های هوشمند در خانواده میان‌رده و پرچمدار به فناوری NFC مجهز شده‌اند. اگرچه NFC به طور گسترده در برنامه‌های پرداخت استفاده می‌شود اما NFC کاربردهای بیشتری نیز دارد که می‌تواند زندگی شما را آسان کند. احتمالاً برایتان سؤال پیش‌آمده باشد که تکنولوژی NFC چیست؟ برای آنکه به پاسخ سؤال خود برسید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

NFC چیست؟

NFC مخفف عبارت ” Near Field Communication” است که در زبان فارسی از آن با عنوان “ارتباط حوزه نزدیک” یاد می‌شود. همان‌طور که از نامش پیداست ان اف سی یک ارتباط کوتاه‌ برد است که به گوشی‌ها، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و غیره اجازه می‌دهد تا به‌راحتی داده‌ها را با سایر دستگاه‌های مجهز به NFC به اشتراک بگذارند. برای این کار حداقل باید یک دستگاه نقش فرستنده و دیگری نقش گیرنده را ایفا کند.
دستگاه‌های فعال قادر به ارسال و دریافت داده هستند و می‌توانند با یکدیگر و همچنین سایر دستگاه‌های غیرفعال ارتباط برقرار کنند. گوشی‌های هوشمند تا کنون رایج‌ترین شکل دستگاه NFC فعال هستند، همچنین کارت‌خوان‌های حمل‌ونقل عمومی و پایانه‌های پرداخت لمسی نیز نمونه‌های خوبی از این فناوری هستند. همه تلفن‌های هوشمند امروزی مجهز NFC ، محدود به ارتباطات در حدود 4 سانتی‌متر هستند، به همین دلیل اگر از Apple Play یا Samsung Pay استفاده می‌کنید باید تلفن خود را به کارت‌خوان نزدیک کنید. در حقیقت اکثر کاربران شعاع کوچک NFC را یک مزیت امنیتی بزرگ می‌دانند و این بزرگ‌ترین دلیلی است که NFC را به عنوان یک جایگزین مطمئن برای کارت‌های اعتباری می‌دانند. با این حال این فناوری می‌تواند بیش از پرداخت هزینه خرید یک قهوه مورد استفاده قرار بگیرد و کاربردهای فراوان دیگری نظیر انتقال فیلم‌ها، عکس‌ها و اطلاعات تماس بین دو دستگاه مجهز به NFC دارد.

ما در فروشگاه های کارت این محصولات را به شما عرضه میکنیم.

تگ NFC چیست؟

دستگاه‌های غیرفعال NFC شامل برچسب‌ها و سایر فرستنده‌های کوچک هستند که می‌توانند بدون نیاز به منبع تغذیه اطلاعات را به سایر دستگاه‌های NFC ارسال کنند. تگ‌های NFC نمی‌توانند اطلاعات ارسال شده از منابع دیگر را پردازش کنند و یا به سایر تگ‌های غیرفعال متصل شوند. این برچسب‌ها نیاز به قدرت منبع انرژی ندارند و می‌توانند با برنامه‌های نظیر Tasker برنامه‌ریزی شوند تا هنگام اسکن، کارهای خاصی را انجام دهند. به عنوان مثال، شما می‌توانید یک نمونه از این برچسب‌ها را بر روی میز خود بچسبانید تا به هنگام اسکن آن گوشی شما در حالت بی‌صدا یا ویبره قرار بگیرد.

NFC چگونه کار می‌کند؟

حالا که می‌دانیم NFC چیست احتمالاً برایتان سؤال پیش بیاید که NFC چگونه کار می‌کند؟ درست همانند بلوتوث، وای-فای و سایر دستگاه‌های بی‌سیم دیگر، NFC نیز بر اساس ارسال اطلاعات از طریق امواج رادیویی عمل می‌کند و برخلاف بلوتوث، برای انتقال داده نیاز به جفت شدن دستی ندارد. در واقع هنگامی که شما دو دستگاه مجهز به NFC را در کنار یکدیگر قرار می‌دهید، دو دستگاه فوراً با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و درخواست‌ها را برای کاربران ارسال می‌کنند. در حقیقت فناوری NFC از القا الکترومغناطیس برای ارسال اطلاعات استفاده می‌کند.

از کجا بفهمیم گوشی NFC دارد؟

بدون شک ساده‌ترین راه برای آنکه از وجود NFC درگوشی خود باخبر شوید، چک کردن مشخصات سخت‌افزاری گوشی در وب‌سایت سازنده آن است. علاوه بر این معمولاً در قسمتی که ماژول NFC قرار دارد، عبارت NFC حک شده است. در نهایت آخرین روش برای آنکه بدانید گوشی شما از NFC پشتیبانی می‌کند یا خیر این است که به قسمت تنظیمات گوشی بروید و در نوار Search عبارت NFC یا Near Field Communication را جستجو کنید.

نحوه استفاده از NFC و کارکرد آن

به طور کلی وسایلی که به NFC مجهز هستند می‌توانند در سه حالت با یکدیگر ارتباط بگیرند.

1. حالت همتا به همتا

حالت Peer-to-peer متداول‌ترین حالت اتصال در وسایل مجهز به NFC محسوب می‌شود که برای تبادل اطلاعاتی نظیر فایل‌های صوتی، عکس‌ها و مخاطبین استفاده می‌شود. در حالت همتا به همتا، دستگاه اکتیو داده را ارسال و دستگاه پسیو داده‌ها را دریافت می‌کند.

2. حالت خواندن و نوشتن

حالت Reader/writer معمولاً برای برقراری ارتباط بین دستگاه مجهز به فناوریNFC (انواع گوشی هوشمند و دستگاه‌های کارت‌خوان) با برچسب‌های NFC مورد استفاده قرار می‌گیرد. این برچسب‌ها می‌توانند برای ارائه اطلاعات یا تسهیل در امور روزمره، روی مکان‌ها یا اشیاء مختلف نصب می‌شوند.

روشن‌کردن NFC در گوشی هوشمند

برای آنکه بتوانید NFC را در گوشی هوشمند خود روشن کنید کافی است تا مراحل زیر را طی کنید. (مراحل و تصاویر شبیه‌سازی شده برای گوشی سامسونگ مناسب است)

مرحله 1. در صفحه اصلی، منو تنظیمات را انتخاب کنید.
مرحله 2. روی گزینه Connections ضربه بزنید.
مرحله 3. گزینه NFC and contactless payments را لمس کنید.
مرحله 4. روی کلید ضربه بزنید تا NFC روشن شود.
مرحله 5. چنانچه قصد دارید تا پرداخت‌هایتان را به وسیله NFC انجام دهید بر روی گزینه Contactless payments ضربه بزنید.
مرحله 6. سرویس پرداخت مورد نظر خود را انتخاب کرده و دستورالعمل‌های لازم را دنبال کنید تا راه اندازی آن به پایان برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *